Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavila: J.B.Č. ]

20. 12. 2017. 13:17 >> 13:05
6

NACIONALNI SAVJET CRNOGORACA

Pritisci blokirali sjednicu Savjeta

Sjednica Savjeta nije održava, zbog neviđenih pritisaka na njegove članove, iako su na dnevnom redu sjednice osim odluke o raspodjeli novca udruženjima građana bile i tačke mnogo bitnije za rad Savjeta, saopšteno je iz Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine.

Oni napominju da na konkursu za raspodjelu sredstava udruženjima građana nijesu mogla učestvovati ona koja prije dvije godine nijesu pravdala sredstva.

"Zanimljivo, od tri takva udruženja, dva pripadaju članovima koji su istovremeno i članovi CP. Uz neviđene pritiske na članove savjeta, sjednica nije održana, a na njoj su bile i tačke dnevnog reda koje su i bitnije za rad Savjeta", navodi se u saopš predsjednika Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u Srbiji, Miodraga Becića.

Iz Nacionalnog savjeta su kazali da neće dopustiti da budu nečiji servis za pranje novca. Podžaće, kažu svaku manifestaciju i svako udruženje koje radi u interesu crnogorske zajednice.

"Konkursi su sprovedeni poslije dvije godine blokade rada Savjeta. Oko prošlih konkursa sve je rečeno. Na ovogodišnjem Konkursu, za sredstva neophodna za rad, javila su se i udruženja članova i funkcionera Nacionalnog savjeta što je moguće jer su svi članovi Savjeta ili članovi ili predsjednici svojih udruženja. Uz pomoć još nekih, oni su i formirali Savjet", navodi se u saopštenju.

Becić tvrdi da ta udruženja nijesu dobila ni jedan jedini dinar, ni cent u 2016. godini, a ni u 2017. godini.

"Spletke i intrige koje šire putem saopštenja u ime CP i pojedinih udruženja gdje su, začudo sve isti članovi ali funkcije ispremetane, sigurno samo štete interesu i ugledu Crnogoraca u Srbiji, ali i u Crnoj Gori", kazali su iz NSCNM.

Iz NSCNM su zaključili da se više neće oglašavati i, kako su kazali, neće učestvovati u rušenju ugleda Crnogoraca u Srbiji.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније