Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

Objavila: M.L.B.

21. 12. 2017. 11:06 >> 10:45
4

CP PORUČILA

Spriječiti rušenje ugleda crnogorske zajednice

Crnogorska partija će pojačati monitoring rada Nacionalnog savjeta crnogorske manjine u Srbiji i pokušati da spriječi daljne urušavanje ugleda crnogorske zajednice, saopšteno je iz te stranke.

CP podsjeća da je savjetu zbog kršenja propisa više od pola godine blokirano budžetsko finansiranje od države Srbije.

„Umjesto da se pozabavi rješavanjem tog problema grupa, koja je zbog haotičnog stanja u savjetu na krajnje upitan način preuzela vođstvo, pokušava na sve načine da preostala sredstva sa računa savjeta prebaci na račune udruženja građana u kojima su oni osnivači, predsjednici i računopolagači. Većina tih udruženja su fiktivna i registrovana prije izvjesnog vremena. U dosadašnjoj dugogodišnjoj praksi 20 različitih nacionalnih savjeta u Republici Sbiji nije zabilježen toliki nivo sukoba interesa i nepotizma kao u slučaju aktuelnog konkursa koji je raspisao crnogorski savjet”, saopšteno je iz CP.

Haotična situacija u Savjetu se, kako navode, ogleda u tome da je pečat savjeta na nelegalan način preuzela grupa koja nema većinu.

„U prilog tome govori činjenica da nijesu u mogućnosti obezbijediti kvorum i da nijesu do sada uspjeli održati nijednu sjednicu. Sa druge strane nema većine koja bi ih nadglasala i zaustavila u naopakim namjerama, jer je veliki broj članova savjeta razočaran necivilizovanim ponašanjem pojedinaca na sjednicama i više ne želi na njima da prisustvuje. Crnogorska partija, koja je najzaslužnija za uvođenje crnogorskog jezika u službenu upotrebu u vojvođanskoj opštini Mali Iđoš 2010. godine, sa pravom kritikuje apsolutnu nezainteresovanost i nesposobnost nacionalnog savjeta da to isto uradi u opštini Vrbas u kojoj je sjedište savjeta i u kojoj su za uvođenje crnogorskog jezika ispunjeni svi zakonom propisani uslovi”, zaključuje se u saopštenju koje potpisiju Dušan Žugić, član Predsjedništva zadužen za odnose sa Nacionalnom savjetom i crnogorskim udruženjima.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније