Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

Objavila: M.L.B.

26. 02. 2018. 12:35   >>  12:33

DAMJANOVIĆ U BERLINU

Organizovati Dane CG u Njemačkoj

Predstavnici udruženja Crnogoraca iz Njemačke spremni su da partnerski sa Crnogorkom kulturnom mrežom (CKM) organizuju kulturne događaje, koji će doprinijeti jačanju crnogorskog identiteta i očuvanju kulturnog naslijeđa.

To je saopšteno tokom sastanka predstavnika udruženja Crnogoraca iz Njemačke i predsjednika CKM-a Aleksandra Damjanovića, u prostorijama ambasade Crne Gore u Berlinu. Sastanku su prisustvovali predstavnici ambasade Hamdi Hasani i Marko Stevanović.

Kako je saopšteno iz CKM-a tema razgovora je bila očuvanje crnogorskog kulturnog naslijeđa i identiteta u Njemačkoj, u kojoj živi oko 21 hiljada Crnogoraca.

"Predstavnici udruženja su izrazili zadovoljstvo dobrom saradnjim koju imaju sa ambasadom i Upravom za dijasporu, istakli su da pomno prate dešavanja u Crnoj Gori i iskazali radost zbog napretka koji postiže Crna Gora", saopšteno je iz CKM-a.

Predsjednik CKM-a Aleksandar Damjanović je zahvalio predstavnicima crnogorske zajednice za doprinos koji su dali obnovi crnogorske suverenosti, i zahvalio im jer pored uobičajenih svakodnevnih obaveza nalaze vremena da se bave radom svojih udruženja.

On je istakao da je veoma važno da crnogorska zajednica u Njemačkoj godišnje organizuje makar jedan događaj po kojem će biti prepoznatljiva u Njemačkoj, kao ostale manjinske zajednice.

Damjanović je apelovao na predstavnike udruženja da je, radi očuvanja crnogorskog imena, veoma važno da se potrude da u rad svojih udruženja uključe što više mladih.

Damjanović je izrazio spremnost CKM-a da pruži podršku crnogorskoj zajednici u organizovanju manifestacije Dani Crne Gore u Njemačkoj, koja bi postala tradicionalna, i po kojoj bi naša zajednica postala prepoznatljiva.

"Kroz ovu manifestaciju svoj interes bi imala i njihova matica Crna Gora koja bi tom prilikom mogla predstaviti svoje turističke i privredne potencijale. Naša organizacija očekuje da će ta manifestacija uz koordinaciju ambasade ove ili naredne godine biti realizovana", kazao je Damjanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније