Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavila: J.B.Č. ]

28. 03. 2018. 13:28 >> 14:06
1

UDRUŽENJE "CETINJE"

Rastoder podržao Draginju u ime BSNY

Predsjednik Udruženja iseljenika "Cetinje" iz američke države Indijana, Mirsad Jahović ističe da je predsjednik Američko-kanadske Unije dijaspore Crne Gore u Njujorku, Esad Rastoder koji je u ime te asocijacije uputio podruku kandidatkinji za predsjednicu, Draginji Vuksanović to mogao uraditi samo u ime Bošnjačkog saveza Crne Gore u Njujorku (BSNY), a nikako unije jer nije zatražio saglasnost svih članica.

Predsjednik Američko–kanadske unije dijaspore Crne Gore u Njujorku, Esad Rastoder nedavno je uputio podršku kandidatkinji za predsjednicu Crne Gore, Draginji Vuksanović.

Mirsad Jahović iz udruženja "Cetinje" iz američke države Indijana, koja je dio Američko-kanadske unije saopštio je da ta informacija nije tačna.

"Naime predsjednik Unije, Esad Rastoder je ne kontaktirajući nas dao u ime unije podršku kandidatkinji Draginji Vuksanović", kazao je Jahović.

Rastoder je, prema riječima Jahovića, podršku mogao dati samo u ime Bošnjačkog saveza Crne Gore.

"Nikako u ime unije jer nije zatražio saglasnost svih članica. Drugo mi kao državljani Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, ne možemo sebi dati za pravo da se miješamo u unutrašnje stvari države Crne Gore", navodi se u saopštenju Jahovića.

On napominje da su udruženja koja su pristupila uniji u SAD registrovana kao NVO i, kako je dodao, ne smiju politički djelovati kako na teritoriji SAD tako i Crne Gore jer je to u suprotnosti sa Zakonom.

"Naglašavam da unija od konstitutivne sjednice u oktobru 2017. do danas nije registrovana po Zakonima SAD tako da je predsjednik Unije Esad Rastoder doveo u zabludu crnogorsku javnost i kandidatkinju Vuksanović, jer je u javnost izašao sa podrškom Unije, koja legalno ne postoji", ističe Jahović.

On naglašava da udruženje "Cetinje" neće davati podršku bilo kojem kandidatu, niti se uključivati u politička zbivanja u Crnoj Gori.

Jahović je pozvao sve iseljenike da se ni oni ne uključuju u podršku bilo kojem kandidatu.

"Neka odluku o predsjedniku države donesu oni koji žive na teritoriji Crne Gore. Pozivamo sva iseljenička udruženja da se okrenu drugim vidovima saradnje sa matičnom državom", navodi se u saopštenju Jahovića.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније