Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavila: J.B.Č. ]

02. 05. 2018. 12:20   >>  12:14 7

UGOSTILA IH ASOCIJACIJA DIJASPORE

Australijanci zaljubljeni u CG promovišu njene ljepote

Australijanci Tim Brok i Rut Hingston zaljubljenici u našu zemlju i poštovaoci našeg naroda promovišu Crnu Goru na tom dalekom kontinentu. Broka i Hingston ugostili su predstavnici Asocijacije dijaspore na čelu sa potpredsjednikom Safetom Beljom Radončićem.

"Brok i Hingston su prvi promoteri crnogorske kulture i države Crne Gore u Australiji iako i jedno i drugo nijesu porijeklom sa ovih prostora", ističu iz Asocijacije dijaspore.

Oni podsjećju da su Brok i Hingston prvi put posjetili našu zemlju 2007. godine na poziv Univerziteta Crne Gore.

"Tom prilikom su napravili više umjetničkih fotografija i radova, koje su izložili u Kamberi 2008. godine, na samostalnoj izložbi pod nazivom 'Nije crna'". Od tada do danas kao veliki zaljubljenici Crne Gore i poštovaoci Crnogorskog naroda promovišu Crnu Goru na tom dalekom kontinentu, svo vrijeme sarađujući sa iseljenicima iz Crne Gore, koji su prije dvije godine osnovali udruženje 'Monte- Australija' u Sidneju, navodi se u saopštenju.

Iz asocijacije dijaspore dodaju da su gostima pokazali ljepote Podgorice, Skadarskog jezera, plaže u Murićima, Kučkih Korita, izletišta u Tamari i Zatrijepča.

"Na kraju druženja koja su sem gostoprimstva imala za cilj i promociju turističkih potencijala, Radončić je u ime asocijacije uvaženim gostima uručio Zahvalnice za promociju Crne Gore i njene kulture u Australiji", zaključuje se u saopštenju. 

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније