Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

Objavila: M.L.B. [ Infobiro ]

17. 05. 2018. 10:18 >> 11:21
6

PROSLAVA U BEOGRADU

Dan nezavisnosti uz himne CG, Srbije i EU

Ambasada Crne Gore u Beogradu organizovala je sinoć svečani koncert Simfonijskog orkestar Crne Gore i Hora RTS-a povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Crne Gore i Dana Evrope.

Dva ansambla koji su najbolji reprezenti muzičke kulture svojih zemalja, pod upravom dirigenta Crnogorskog simfonijskog orkestra, istaknutog ruskog umjetnika Grigorija Kraska,  prvi put su nastupili zajedno.

Izveli su prvo himne Crne Gore i Srbije, a potom remek-djelo Ludviga van Betovena, Simfoniju broj 9 u d-molu, op. 125.

Uz Crnogorski simfonijski orkestar i Hor Radio-televizije Srbije, na sceni se pojavio i internacionalni kvartet renomiranih solista: sopran Snežana Savičić-Sekulić i mecosopran Iva Mrvoš iz Srbije, tenor David Lefor iz Francuske i bas Ivajlo Đurov iz Bugarske.

Ambasador Crne Gore u Beogradu Branislav Mićunović je kazao da je novootvorena Kombank dvorana bila mala da primi sve zvanice.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније