Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

Objavio: F.R.

19. 05. 2018. 09:29   >>  09:21 7

SASTANAK U LUKSEMBURGU

Konzulat i Asocijacija promovišu kulturu CG

Generalni konzulat Crne Gore u Frankfurtu otvoren je za saradnju s civilnim sektorom i iseljeničkim organizacijama, a podržava sve programe i manifestacije kojima je cilj okupljanje, očuvanje pripadnosti našoj zemlji i promociji njene kulture, tradicije i ekonomije, kazali su konzuli u tom diplomatskom predstavništvu Dejan Vuković i Lili Cungu na sastanku s delegacijom Asocijacije dijaspore Crne Gore.

Predsjednica Asocijacije dijaspore Vera Kirović je konzule upoznala s projektima koje će ta organizacija realizovati, a u koje će biti uključena ne samo dijaspora iz Njemačke, već sa svih kontinenata.

"Cilj Asocijacije je, ne samo da promoviše Crnu Goru, već i da promoviše i dostignuća iseljenika iz oblasti djelovanja po kojima su prepoznati u svojim iseljeničkim sredinama, kao predstavnici dijaspore Crne Gore. Konzule je obavijestila o muzičkom pogramu `Pjevamo ti Crna Goro`, koji će Asocijacija dijaspore organizovati u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta 2018, u suorganizaciji sa Glavnim gradom. Činjenica da je prvo veče programa takmičarsko i da su učesnici iseljenici iz Crne Gore , je poržano od strane predstavnika Generalnog konzulata sa posebnim zadovoljstvom", istakla je Kirović.

Ona je poručila da je Asocijacija dijaspore partner državnih institucija i da je tu da zajedno realizuju projekte koji će unaprijediti saradnju s iseljenicima s ciljem da zajedno učestvuju u napretku i razvoju crnogorskog društva, čji su temelj razumijevanje, mir i tolerancija.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније