Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ TVCG, Objavila: J.B.Č. ]

11. 07. 2018. 09:24   >>  10:17

PROSLAVA U BEOGRADU

Budućnost graditi na vrijednostima 13. jula

Oko hiljadu zvanica prisustvovalo je sinoć u Beogradu, svečanosti povodom Dana državnosti Crne Gore, u organizaciji crnogorske ambasade u Srbiji.

Svečane sale grada Beograda bile su male da prime brojne istaknute ličnosti iz političkog i kulturnog života Srbije među kojima su bili i Zorana Mihajlović potpredsjednica Vlade Srbije, Igor Mirović predsjednik Vlade Vojvodine, predstavnici diplomatskog kora, crnogorske dojaspore.

Ambasador Crne Gore u Srbiji, Branislav Mićunović pozdravljajući prisutne naglasio je da se sa pijetetom klanjamo žrtvama koji su živote dali za naš mir i slobodu.

Danas u slobodi slavimo tradicionalne prijateljske veze naših naroda", kazao je Mićunović.

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore, Branimir Gvozdenović je istakao da mu je čast bila da kroz resore u Vladi Crne Gore sarađije na ekonomskom planu sa Srbijom i da vjeruje da će i Crna Gora i Srbija uskoro ostvariti cilj, članstvo u evropskoj porodici naroda.

"Slobodu i antifašizam baštine obje države a 13.jul je datum koji svojim istorijskim značajem podsjeća i obavezuje na gradnju budućnosti koja će počivati na vrijednostima ovog slavnog datuma", naglasio je Gvozdenović.

Olivera Vukadinović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније