Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

01. 08. 2013. 15:33   >>  15:37 1

MILJANIĆU OBEĆANO

Crnogorci do kraja godine u Ustav Kosova

Otpravnik poslova Crne Gore na Kosovu Radovan Miljanić, kaže da su mu kosovski zvaničnici obećali da će Crnogorci vrlo brzo postati ustavna kategorija. To bi kako kaže Miljanić, moglo da se dogodi do kraja ove godine.

Procedura priznanja Crnogoraca na Kosovu je u toku. Iz Udruženja Crnogoraca Kosova i Crnogorske demokratske stranke nadaju se da će do kraja godine imati ambasadu na Kosovu. U međuvremenu, dužnosti otpravnika poslova obavlja Radovan Miljanić. 

Miljanić, kaže za radio Antena M, da mu je kosovski ministar vanjskih poslova Enver Hodžaj kazao da će Crnogorci vrlo brzo postati ustavna kategorija.

Vrh Kosova je, kako navodi Miljanić, nedvosmisleno i čvrsto obećao da će vlasti u Prištini sve učiniti da Crnogorci kao manjinski narod dobiju ustavno utemeljenje.

"Istina, to tamošnje vlasti odavno obećavaju, već nekoliko godina, pa bi se to, kako je nedavno tvrdo obećano sa samog vrha kosovskih vlasti, moglo očekivati do kraja ove godine kada se kosovski Ustav inače mora dijelom mijenjati radi ugradnje odredbi Briselskog sporazuma Beograda i Prištine iz aprila ove godine", kazao je Miljanić za Radio Antena M.

On nije precizirao kada će Crna Gora misiju na nivou otpravnika poslova podići na nivo ambasada.

"Da će se nivo otpravnika poslova odnosno diplomatske misije na nivou otpravnika poslova podići na nivo ambasada. Kada će to biti, teško je reći, ali čeka se da Crnogorci postanu ustavna kategorija na Kosovu", poručio je Miljanić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније