Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavio: I. P. ]

07. 09. 2018. 08:45 >> 08:33
8

U NOVOM SADU

CKM: CG da finasira izgradnju Crnogorskog kulturnog centra

Crnogorska kulturna mreža (CKM) zatražila je od predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da država finansijski pomogne adaptaciju prostorija za potrebe Crnogorskog kulturnog centra, koji je započelo Udruženje Crnogoraca Novog Sada.

U inicijativi CKM-a upućenoj Đukanoviću navodi se da je Udruženje Crnogoraca Novog Sada uzelo u dugoročni zakup prostorije za potrebe Crnogorskog kulturnog centra, koje je potrebno adaptirati da bi se privele namjeni.

"Izgradnjom ovog centra bi se doprinijelo očuvanju crnogorskog kulturnog identiteta, a crnogorska zajednica bi imala prostorije za ponos u prijestonici srpske kulture Novom Sadu. Crnogorska zajednica u Srbiji nema ozbiljan prostor u kojem bi se mogle održavati kulturne manifestacije na kojima bi moglo prisustvovati makar stotinu posjetilaca. Crnogorski nacionalni savjet, koji je krovna institucija crnogorske zajednice u Srbiji, nema adekvatne prostorije za rad, i za organizaciju kulturnih večeri, zbog neodgovorsnosti pojedinih njegovih članova, koji su sve uradili da Savjet ne zaživi na pravi način", saopštio je CKM.

Navode da se CKM više puta obraćala nadležnim institucijama sa sličnim predlogom.

"Ali nažalost čak ni odgovor nijesmo dobili. Vjerujemo da će predsjednik Đukanović sa pozicije na kojoj se nalazi doprinijeti da se podrži izgradnja Crnogorskog kulturnog centra. Ako Republika Srbija može da godišnje za potrebe srpske nacionalne zajednice u Crnoj Gori izdvaja stotine hiljada eura, može i Crna Gora izdvojiti simbolična sredstva za crnogorsku zajednicu u Srbiji", navode iz CKM-a.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније