Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

Objavila M.L.B.

26. 09. 2018. 21:25   >>  21:11 3

SASTANAK U PRIŠTINI

Odnosi Crne Gore i Kosova odlični

Odnosi između Kosova i Crne Gore, ali i naroda dvije države odlični su, ocijenjeno je tokom sastanka ministra kulture, omladine i sporta Kosova, Kujtim Gaši sa ambasadorom Crne Gore na Kosovu, Ferhatom Dinošom i predsjednikom Udruženja Crnogoraca Kosova, Slobodanom M. Vujičićem.

Kako je saopšteno iz Udruženja Crnogoraca Kosova, na sastanku je bilo riječi o iznalaženju mjera i modela kojima bi ministarstvo motivisalo permanentni kulturni i identitetski položaj crnogorske zajednice na Kosovu.

U tom smislu ministar Gaši je naglasio da će podržati sve aktivnosti udruženja sa posebnim akcentom na podršku projekta Razvojno -kulturnog centra Crnogoraca Kosova.

“Na sastanku je zaključeno da su odnosi između dvije države, ali i naroda Kosova i Crne Gore odlični, pa bi takav odnos trebao iskoristiti u cilju produbljivanja kulturne, sportske i svake druge saradnje”, navodi se u saopštenju.

Kako poručuju, upravo Centar uz podršku obje države biće centralna adresa i ključni mehanizam za promociju interesa i saradnje Kosova i Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније