Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

Objavila: M.L.B.

28. 09. 2018. 09:04   >>  09:02 10

MARKOVIĆ SA DIJASPOROM

Nemamo novca za rasipanje, imamo za razvoj

Vlada nema novca za prosipanje, za nova zapošljavanja, za administrativni komfor, ali ima za razvoj, i kapitalne projekte, kazao je premijer Duško Marković u Njujorku, tokom susreta sa crnogorkom dijasporom u Sjedinjenim Američkim Državama.

Marković je naveo da razvoj sjevera ostaje prioritet i najavio izgradnju 17 kilometara puta u Gusinju najkasnije za dvije godine. Saradnja s dijasporom jedan je od spoljno-političkih prioriteta crnogorske diplomatije. Da je tako još jednom je dokazano susretom delegacije s premijerom Markovićem na čelu i dijaspore u SAD.

Bila je to prilika za razgovor o brojnim temama, ali i za prisjećanje na 2006. kada je Crna Gora obnovila nezavisnost. Danas, ona je kaže Marković evroatlanstka i evropska zemlja.

“Drugačija je nego što je bila do 2006. godine. Uspjeli smo da se odmakne od onoga što joj je bilo najveće istorijsko ograničenje, da živimo bolje i potencijal pretvorimo u opšte dobro”, kazao je Marković.

Upoznao je Marković prisutne sa stanjem u ekonomiji. Vlada, valorizuje potencijale za dobro zemlje i građana, a razvoj sjevera, poručuje, ključna je orjentacija.

No, inicijative iz lokalne samouprave kaže, jos nije bilo kada je riječ o razvojnim projektima.

“Nemamo novca za prosipanje, nemamo novca za nova zapošljavanja, nemamo novca za funkcionalni i administrativni komfor, ali imamo novca za razvoj, za projekte, imamo u kapitalnom budžetu za puteve, imamo za poljoprivredu, za turizam, za početnike u biznisu”, poručio je Marković.

Vlada će, za Gusinje izdvajati više, obećava Marković i najkasnije za dvije godine izgraditi 17 kilometara puta. Izjavama premijera Gusinjani su ohrabreni.

“Država ulaže velike napore, posebno na sjeveru kada je riječ o Plavu, Gusinju Rožajama”, kaže za TVCG Braho Radončić.

“Iako smo donekle bili skeptični da će se tamo stvari uopšte i mijenjati večeras smo čuli nešto što nas ohrabruje. U narednom periodu daćemo i mi doprinos da se sjever razvija”, poručio je Refik Radončić.

Mislima su, kažu, uz Crnu Goru bili 2006. kada je država obnovila nezavisnost, prošle godine postala je članica NATO-a, a ubrzo će, priželjkuju crnogorski iseljenici iz Plava i Gusinja, biti i dio evropske porodice.

Nataša Mitrović, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније