Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavila: J.B.Č. ]

13. 12. 2018. 12:50 >> 15:08
1

ĐACIMA I SPORTISTIMA ROŽAJA

Ernes Kalač dodijelio 32 stipendije

Fondacija "Pr.dr. Ernes Erko Kalač" iz Frankfurta, uručila je 32 jednokratne stipendije uspješnim sportistima i đacima iz Rožaja.

Kako je saopšteno iz Asocijacije dijaspore Crne Gore, u prepunoj sali Gradske biblioteke u Rožajama, 20 stipendija dodijelila je Fondacija, a 12 Ernes Erko Kalač lično.

"Specijalna stipendija za ostvarene rezultate dodijeljena je Dejvidu Kajeviću za osvojeno treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u kikboksu", navodi se u saopštenju.

U komisiji za dodjelu stipendija bili su pofesori rožajskih škola Indira Agović–Fazlić, Erol Tahirović, Dušan Garović i Nadija Hajdarević.

U ime Fondacije 32 stipendije su uručili osnivač Fondacije Ernes Erko Kalač, predsjednica Asocijacije dijaspore Crne Gore Vera Kirović i Amer Halilović savjetnik predsjednika Crne Gore.

"Prilikom dodjela stipendija Kalač je obraćajući se stipendistima, rekao da želi da izrazi poštovanje njihovim roditeljima koji su ostali u njegovom rodnom gradu i što sa svojim nasljednicima grade njegovu budućnost. Kalač je dodao, da je on otišao za svojim snovima, a dobitnicima preporučio da budu dobri đaci, dobri sportisti, dobri ljudi i da im uzor i idoli budu profesori, ljekari i drugi obrazovani ljudi, jer su učenje i znanje perspektiva za budućnost", navodi se u saopštenju.

Nakon svečanosti, predsjednica Asocijacije dijaspore Crne Gore Vera Kirović i potpredsjednik Safet Radončić bili su gosti na televizije Rožaje.

"Nakon današnje svečanosti dodjele stipendija i boravka u Rožajama, mogu istaći da se osjećam kao da sam u svojoj kući. Sami čin dodjele stipendija je u stvari pokazatelj prave Crne Gore onakva kakva je bila, kakva jeste i kakva će biti, dom svih nas nepodijeljenih ni po jednom osnovu, bez obzira na sve naše različitosti koje svi moramo da poštujemo i na njima gradimo skladan suživot. Svi mi svojim radom, upravo kako to radi naš poštovani Ernes Erko Kalač trebamo promovisati Crnu Goru i svojom emocijom čuvati običaje i tradiciju njenih naroda i crtati njene granice po svim kontinentima. A pravi dokaz da je to moguće su svi članovi Asocijacije dijaspore Crne Gore", kazala je Kirović.

Iz asocijacije napominju da je crnogorski iseljenik Ernes Erko Kalač osnivač Fondacije ali i njen glavni finansijer i donator. Rođen je u Rožajama. U svojoj bogatoj i uspješnoj karijeri karatiste, kikboksera i trenera je ostvario mnogo vrhunskih rezultata, a zahvaljujući njima imenovan je za Ambasadora Integracije kroz sport. Kalač je referent u Svjetskoj Karate Federaciji (WKF) Karate za hendikepirane i invalide, predstavnik u Paraolimpijskom komitetu i Karate referent za hendikepirane i invalide u Karate

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније