Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavila: J.B.Č. ]

11. 01. 2019. 12:48   >>  12:23 8

ASOCIJACIJA DIJASPORE CG

Crna Gora u duši, a Turska u srcu

Crnogorski iseljenici u Turskoj žele da se uključe u društveni i ekonomski život Crne Gore i budu dio projekata značajnih za razvoj crnogorske ekonomije.

Članovi Asocijacije dijaspore Crne Gore, sa predsjednicom Verom Kirović i savjetnikom predsjednika Crne Gore dr Amerom Halilovićem na čelu posjetili su predsjednika i potpredsjednika istanbulske opštine Bajrampaša Atilu Ajdinera.

Tokom razgovora delegacije Asocijacije i članova udruženja Bosna - Sandžak bilo je riječi o saradnji tog udruženja sa matičnom državom Crnom Gorom.

"Svi su pokazali nezadovoljstvo i žal što predstavnici institucija sistema države Crne Gore nijesu prepoznali na pravi način njihovu emociju prema Crnoj Gori i njihovu želju da se uključe u ekonomski i društveni život. Pokazali su veliko interesovanje da se uključe u projekte koji bi bili od značaja za razvoj crnogorske ekonomije, zahvaljujući se Asocijaciji dijaspore što se trudi da ih svojim aktivnostima uključi i poveže sa Maticom", navodi se u saopštenju Asocijacije dijaspore Crne Gore.

Prva dva dana boravka u Turskoj predstavnici Asocijacije dijaspore, kkao su kazali, sreli su se sa više privrednika zainteresovanih za poslovanje u Crnoj Gori.

Udruženje Bosna-Sandžak se samofinansira. Njihove humanitarne akcije namijenjene su zemljama bivše Jugoslavije.

"Osim humanitarnih aktivnosti udruženje kroz folklornu i muzičku sekciju te školu jezika radi na očuvanju kulture, tradicije i posebnosti bošnjačkog naroda u Turskoj", navodi se u saopštenju.

Članovi udruženja su uglavnom iseljenici sa sjevera Crne Gore, iz Rožaja, Bijelog Polja, Petnjice.

"Dobitnici su više desetina zahvalnica i priznanja za svoj humanitarni rad, a jedno je i od predsjednika Republike Turske", kazali su iz Asocijacije dijaspore.

Udruženje Bosna – Sandžak, podsjećaju, osnovano je 1989, prvo pod naslovom Iseljenici iz Jugoslavije, a raspadom zajedičke države registrovali su se pod nazivom Bosna-Sandžak. Oni su jedino udruženje u Turskoj koje imaju status udruženja od nacionalnog značaja.

Na poziv iseljenika iz Izmira, Asocijacija dijaspore će narednih dana biti gost crnogorskih iseljenika iz tog dijela Republike Turske.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније