Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavio: I. P. ]

13. 01. 2019. 07:50   >>  09:01 15

IZ ARGENTINE

Majstor za stvaranje novca stiže u CG

Crna Gora je moja otadžbina i učiniću sve da unaprijedim ekonomske veze Crne Gore sa Argentinom, kazao je Pobjedi jedan od najuspješnijih potomaka crnogorskih iseljenika u Latinskoj Americi Federiko Tomašević, čiji je prađed Slavomir Tomašević doselio u Argentinu još prije Velikog rata.

Federiko će već polovinom ove godine posjetiti Crnu Goru i prvo obići kuću svog prađeda u Herceg Novom.

"Mnogo je crnogorskih iseljenika u Latinskoj Americi i naša je velika potreba da se vratimo svojim korijenima i uspostavimo što snažniju vezu sa zemljom naših predaka. Nažalost, još nijesam posjetio Crnu Goru, ali ću to učiniti već tokom ove godine. Svi mi govore da je prelijepa. Jedva čekam da upoznam i moje rođake. Dio Crne Gore je u mom srcu i veoma smo ponosni na naš identitet", kazao je Tomašević.

On je vlasnik najveće banke u tri države, u Argentini, Paragvaju i Urugvaju, koja je osnovana 1915. godine. Pored banke Puente, veoma uspješno se bavi i distribucijom nafte i gasa, proizvodnjom i izvozom hrane, investicionim fondovima, finansijskim tržištima i nekretninama, a ima i velike posjede zemlje.

Argentinsko izdanje Forbsa je prošle godine na naslovnoj strani nazvalo ovog uspješnog 41-godišnjaka majstorom za pravljenje para. Tomašević ima prestižni biznis centar u Londonu gdje često boravi.

"Ambasador Stojović mi je rekao da je kuća mog prađeda u Herceg Novom ustupljena penzionerima i da je to sada mjesto gdje oni kvalitetno provode svo je vrijeme, igraju karte, zabavljaju se i provode spokojno dokolicu”, kazao je Tomašević, koji Crnu Goru posjetiti u narednim mjesecima.

Podsjećamo, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović tokom nedavne posjete Buenos Airesu susreo se Tomaševićem i tada ga pozvao da se upozna sa uslovima ulaganja u našu zemlju, a Tomašević je već tada najavio da će uskoro posjetiti Crnu Goru.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније