Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavila: J.B.Č. ]

01. 02. 2019. 11:05   >>  10:43 10

CRNOGORCI IZ NJEMAČKE

Osuditi napade na predsjednika, državu, demokratiju

Savez crnogorskih asocijacija u Njemačkoj poziva sve rodoljube Crne Gore i sva udruženja u Evropi i svijetu da osude napade na predsjednika, podrže pravnu državu i legitimne institucije Crne Gore, njenu demokratiju i evropski put.

"Već duže vremena traju nasrtaji na državu Crnu Goru i njenu demokratiju izražavajući se u različitom intezitetu i sa više destinacija. Zadnjih nedjelja ova djelatnost je pojačana korišćenjem specijalnih metoda niskog inteziteta karakterističnim za ove prilike u čemu su uključeni pojedini mediji šireći laži, paniku i podmetanja što nas opet podsjeća na prošlo vrijeme i novinske rubrike 'Odjeci i reagovanja'", navodi se u saopštenju.

Kažu da su prepoznali rukopis i aktere ovih nečasnih radnji.

"Što nimalo nije bilo teško s obzirom na to da su im metode, nastup i djelovanje iste poput onih iz 90-tih godina kada su proizveli veliko zlo na našim prostorima", navode Crnogorci iz Njemačke.

Oni ističu da je država Crna Gora u svijetu prepoznata kao zemlja iskreno posvećena evropskim principima, poštovanju ljudskih vrijednosti i vladavini prava. Svaku optužbu usmijerenu ka institucijama sistema vide kao napad na državu.

"Sjetimo se samo koliko smo dugo i naporno radili na obnovi njene nezavisnosti. Da li sada možemo sebi dozvoliti luksuz da zbog pojedinih kriminalnih likova i njihovog izbjegavanja suočenja sa pravdom i zakonom, rizikujemo skretanje sa evropskog puta i povratak u godine nesreće sa kraja prošlog vijeka. To konstruktori ove najnovije kampanje upravo žele", navodi se u saopštenju.

Poručuju "NO PASARAN!", bez obzira da li se, kako su kazali, otrovne strijele šalju iz Beograda, Moskve ili Londona.

"Pozivamo sve rodoljube Crne Gore i sva udruženja u Evropi i svijetu da osude aktuelnu hajku na instituciju predsjednika, podrže pravnu državu i legitimne institucije Crne Gore, njenu demokratiju i evropski put kojim korača", zaključuje se u saopštenju koje potpisuju Rifat Stanković i Dino Burdžević.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније