Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

Objavila M.L.B.

03. 03. 2019. 12:57   >>  12:24 7

ISELJENICI IZ LUKSEMBURGA

Predložite projekte uložićemo novac

Predstavnici Asocijacije dijaspore Crne Gore , Zavičajog kluba Bihor, Bošnjačko donatorskog fonda, tokom sastanka u Luksemburgu, zaključili su da imaju zajedničke interese da u budućnosti ostvaruju tješnju saradnju na projektima koji imaju cilj očuvanje pripadnosti državi Crnoj Gori, njenoj kulturi ,tradiciji i običajima njenih naroda uz poštovanje svih različitosti, sa ciljem promocije države Crne Gore.

Delegacija Asocijacije dijaspore Crne Gore, koju su predvodili predsjednica udruženja Vera Kirović i savjetnik predsjednika države dr Amer Halilović posjetila je Zavičajni klub Bihor iz Luksemburga, koji je osnovan prije 10 godina i većina njegovih članova je iz bihorskog kraja.

Članovi Zavičajnog kluba Bihor su naglasili da imaju oko 300 aktivnih članova od kojih je preko 100 uglednih privrednika od kojih su mnogi vlasnici ili suvlasnici privrednih subjekata koji zauzimaju vrlo visoko mjesto u luksemburškoj privredi.

U prvim godinama postojanja Udruženja, svoje aktivnosti su bazirali na humanitarni rad, a danas su više okrenuti promociji i razvoju države Crne Gore ističući da im je jedan od ciljeva i prioriteta da Crna Gora i njeni građani dostignu evropski životni standard.

Predstavnici Asocijacije dijaspore Crne Gore, kako navode u saopštenju, su nastavili svoje aktivnosti oko promocije crnogorske ekonomije sa posebnim akcentom na promociji biznis zona.

"Na sljedećem našem sastanku predložite nam desetak konkretnih privrednih projekata koje možemo realizovati i mi ćemo sa zadovoljstvom uložiti svoj kapital u otvaranje proizvodnih pogona. Onog dana kada budemo dobili informaciju da je jedan iseljenik uspješno realizovao bilo koji projekat u Crnoj Gori, veći dio nas će otpočeti svoj biznis u matičnoj državi", kazali su članovi Udrženja, koji su, kako navode, imali neuspje pokušaje u privrednoj saradnji sa državom Crnom Gorom.

Na drugoj strani članovi udruženja Bihor ističu dobru saradnju sa matičnom državom, Ministarstvom vanjskih poslova i Upravom za dijasporu i iskazuju interesovanje za investicione projekte.

Kažu i da nikada niko iz ministarstava koji se bave privredom nije pokazao interesovanje ni razumijevanje za njihove poslovne prijedloge.
Delegacija Asocijacije dijaspore Crne Gore susrela se i sa članovima Bošnjačkog donatorskog fonda iz Luksemburga.

BD Fond pomaže djeci bez roditeljskog staranja. U protekle dvije godine su u tim aktivnostima u Crnoj Gori opredijelili oko 19.000 eura.

Delegaciju Asocijacije dijaspore činili su i potpredsjednik Miloš Bukilić i članovi upravnog odbora Žarko Božović, Fetija Kalač, Goran Vratnica i Marko Kirović.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније