Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavio: I. P. ]

05. 03. 2019. 10:38 >> 10:05

RTCG I UPRAVA ZA DIJASPORU

Dogovorili saradnju i prenos Dana iseljenika iz Bara

Generalni direktor Radio-televizije Crne Gore (RTCG) Božidar Šundić i direktor Uprave za dijasporu Predrag Mitrović dogovorili su saradnju koja će se odnositi na praćenje aktivnosti crnogorske dijaspore, te direktan prenos Trećih dana dijaspore, koji će se ove godine održati u Baru.

Riječ je o manifestaciji koja je planirana za 29. jul. 

Mitrović je na sastanku saopštio da Dani dijaspore ove godine počinju 20. jula, a planirano je da traju do 1. avgusta.

Završna manifestacija, kako je rekao, biće održana 29. jula u Baru, a prethodiće joj konstitutivna sjednica drugog saziva Savjeta za saradnju sa iseljeništvom, koja će biti održana u Podgorici 20. jula.

On je najavio i tradicionalnu školu crnogorskog jezika za djecu naših iseljenika, koja počinje 20. jula na Ivanovim koritima.

Pomoćnik direktora Uprave za dijasporu Ivan Jovović rekao je da sa Nacionalnim javnim servisom imaju dugogodišnju saradnju koja se tiče praćenja aktivnosti naših iseljenika.

“Tokom sastanka razmotrene su mogućnosti kako unaprijediti tu saradnju, imajući u vidu činjenicu da će RTCG u narednom periodu imati jače tehničke kapacitete u praćenju svih događaja koje je planirala Uprava za dijasporu i koje su redovne aktivnosti Satelitskog programa RTCG”, kazao je Jovović.

Napravljena je, kako je rekao, agenda konkretizacije prvih koraka koji se odnose na buduću saradnju Uprave i RTCG-a.

“Stavljen je akcenat na Dane dijaspore koji će se održati u Baru, to je velika manifestacija, kako za Crnu Goru, tako i za brojno iseljeništvo.

U zajedničkoj interakciji RTCG i Uprave konkretizujemo detalje koji se odnose ne samo na tehnički segmnet, već i na organizaciju programa koji bi trebalo da bude na većem nivou u odnosu na ranije”, kazao je Jovović.

Elvira Bekteši iz Uprave za dijasporu kazale da će ove godine u Baru biti dodijeljene nagrade istaknutim iseljenicima i organizacijama dijaspore u sedam kategorija, a u planu je i kulturno-umjetnički program.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније