Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Izvor: Mina, Objavila: M.M.Lj. ]

15. 03. 2019. 21:58   >>  21:31

UPRAVA RASPISALA

Poziv za dodjelu nagrada iseljenicima

Uprava za dijasporu raspisala je javni poziv za dostavljanje inicijativa za dodjelu nagrada zaslužnim iseljenicima i organizacijama dijaspore.

 

Iz Uprave su kazali da je javni poziv otvoren do 15. maja, i da pravo predlaganja, odnosno dostavljanja inicijativa imaju sva pravna i fizička lica iz Crne Gore i inostranstva.

Kako se navodi, nagrade se dodjeljuju u sedam kategorija - za doprinos očuvanju državnog identiteta i pripadnosti Crnoj Gori, za doprinos u oblastima kulture, nauke, diplomatije sporta i promocije Crne Gore, unaprjeđenje privrednog partnerstva sa Crnom Gorom, za dobročinstvo i nagrada za doprinos u oblasti sporta.

„Konkursna dokumentacija predaje se elektronskim putem na posebnom obrascu koji je dostupan na web sajtu Uprave za dijasporu“, dodaje se u saopštenju.

O kandidaturama i dobitnicima nagrada odlučivaće međuresorska Komisija.

Nagrade će, kako je najavljeno, biti dodijeljene na centralnoj manifestaciji „Dani dijaspore“, koja će biti održani 29.jula u Baru.

Iz Uprave dijaspore su podsjetili da su prve nagrade istaknutim iseljenicima i organizacijama dijaspore dodijeljene na manifestaciji „Dani dijaspore“ održanoj u Petnjici 2017. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније