Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

27. 08. 2013. 18:27 >> 18:27
4

SVE NA JEDNOM MJESTU

Učenje crnogorskog na internetu

Crnogorska partija i Udruženje Crnogoraca Srbije “Krstaš” postavili su, na svojim internet stranicama, link za on-lajn kurs crnogorskog jezika, saopšteno je iz CP.

 

Tom jedinstvenom kursu u regionu može da se pristupi preko banera istaknutog na sajtu krstas.rs i sajtu Crnogorske partije, kao i direktno putem linka crnogorski-online.me, navedeno je u saopštenju.

Sajt je osmišljen kao mjesto na kojem crnogorski iseljenici širom svijeta, zavisno od nivoa znanja, mogu da uče prve riječi ali i da potpuno savladaju crnogorski jezik, zahvaljujući opširno predstavljenoj gramatici.

U saopštenju se dodaje da je cjelokupan sadržaj na sajtu, izuzev gramatike koju, zbog osobenosti jezika, nije moguće adekvatno prevesti, dostupan na engleskom i španskom jeziku.

Pristup sadržaju, kako se navodi, dodatno je olakšan zahvaljujući savremenom audio-dodatku lekcijama, alfabetu i riječniku, što znači da će oni koji na taj način uče crnogorski jezik imati mogućnost da čuju kako se tačno izgovaraju glasovi, riječi i fraze.

Taj projekat djelo je autorskog tima u kojem su prof. dr Milan Vukčević, doc. dr Miloš Krivokapić, Nikola Nikolić i Elvira Bekteši.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније