Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavila: J.B.Č. ]

03. 04. 2019. 13:33 >> 13:39
3

FEJZIĆ

Bošnjaci i drugi građani CG u Luksemburgu primjer u dijaspori

Zajednica Bošnjaka i drugih građana porijeklom iz Crne Gore koja živi u Luksemburgu može predstavljati model uspjeha i mnogo brojnijim zajednicama u dijaspori, kazao je Rifat Fejzić juče na tribini u Domu kulture u Luksemburgu.

Kako je saopšteno iz Mešihata islamske zajednice tribini je pristustvovalo nekoliko stotina građana sa prostora crne Gore.

"Vaša posvećenost poštenom radu i napretku prepoznata je i od države u kojoj radite i stvarate, što me posebno raduje", kazao je reis.

On je dodao da su prema islamskim zajednicama na Zapadu stvorene predrasude koje oni na najbolji način ruše, ličnim primjerima uzornih građana.

"Imate veoma izgrađenu svijest o vjerskom identitetu i odlučnost da ga prenesete i na mlađe generacije. Ovdje sam vidio da je moguće čuvati vjerski i nacionalni identitet i ujedno imati odnos lojalnosti prema zemlji porijekla i prema zemlji boravka", kazao je reis.

On je poručio da će Islamska zajednica u Crnoj Gori raditi na jačanju komunikacije i saradnje na projektima od obostranog interesa.

Skup u organizaciji Islamskog kulturnog cetra "Berat" i Zavičajnog kluba "Bihor" završen je nadahnutim predavanjem profesora hfz. Selejmana Bugarija na temu "Probudi dobro u sebi i u drugima".

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније