Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavio: I. P. ]

22. 04. 2019. 08:30   >>  08:30 2

POŠTOVANJE PREMA MATICI

Crnogorci će u Srbiji obilježiti 21. maj i 13. jul

Crnogorski nacionalni savjet u Srbiji nizom aktivnosti obilježiće 21. maj i 13. jul, i na taj način crnogorska zajednica želi da izrazi poštovanje prema svojoj matici Crnoj Gori, saopštio je predsjednik tog tijela Dragoljub Malović.

S Malovićem je u Beogradu razgovarao predsjednik Crnogorske kulturne mreže Aleksandar Damjanović.

Tema razgovora bila je obilježavanje predstojećih državnih praznika Crne Gore u mjestima u Republici Srbiji u kojima žive predstavnici crnogorske manjinske zajednice.

Malović je Damjanovića upoznao sa trenutnim aktivnostima savjeta i izrazio očekivanje da će u narednom periodu uspostaviti saradnju sa crnogorskim institucijama uz čiju bi se podršku lakše realizovali projekti koji promovišu crnogorsko kulturno nasljeđe.

Damjanović je, sa druge strane, istakao da je veoma važno da crnogorska zajednica, kako u Republici Srbiji, tako i svuda u svijetu, obilježava državne praznike svoje matice.

On je tokom razgovora kazao da će se CKM založiti da se uspostavi komunikacija i saradnja između CNS i institucija kulture iz Crne Gore.

Damjanović je kazao da ima dosta prostora za unapređenje u saradnji između Vlade Crne Gore i CNS.

"Za državu Crnu Goru je veoma važno da crnogorska zajednica u Srbiji ima status kakav Srbi imaju u Crnoj Gori. Zajednički je konstatovano da će CNS i CKM dati dopinos da se Crnogorsko kulturno veče koje je najmasovniji događaj crnogorske zajednice u dijaspori organizuje na što kvalitetniji način", navode iz CKM-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније