Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

Objavila: M.L.B.

10. 05. 2019. 10:40   >>  14:03 9

CP

Jeremić se bavi CG, ne vidi diskriminaciju u Srbiji

Crnogorska partija je iznenađena, kako navode, brzinom reagovanja Narodne stranke Vuka Jeremića, samo nekoliko sati nakon izricanja presude Višeg suda u Podgorici za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, u oktobru 2016. godine.

Narodna stranka izrazila je juče ogorčenje presudom Višeg suda u Podgorici u slučaju navodnog državnog udara, kojom je na višegodišnje zatvorske kazne osuđeno devet državljana Srbije i politički prvaci Srba u Crnoj Gori.

"Brzina reagovanja na odluku sudskih organa u susjednoj nezavisnoj državi je u suprotnosti sa apsolutnim nereagovanjem kada je u pitanju ugroženost prava građana Srbije u sopstvenoj državi", navodi se u saopštenju CP.

Podsjećaju Narodnu stranku i njenog lidera na diskriminaciju građana Srbije crnogorske nacionalnosti u Vrbasu kojima se devet godina uskraćuje pravo da crnogorski jezik bude uveden u službenu upotrebu na teritoriji te opštine, iako su ispunjeni svi zakonom propisani uslovi.

"Jezik je osnovni postulat očuvanja nacionalnog identiteta, pa “gromoglasno ćutanje” kada su u pitanju građani Srbije u Vrbasu Narodna stranka konpenzuje miješajući se u unutrašnje stvari druge države izražavajući brigu o identitetu njenih građana", saopšteno je iz CP.

Crnogorska partija, kako navode, osuđuje i smatra neodgovornim stav Narodne stranke da je “sudska vlast postala jedna od udarnih pesnica režima u Podgorici, koja služi borbi sa političkim protivnicima i dekonstrukciji srpskog identiteta u Crnoj Gori”.

"Ta vrsta retorike govori o skromnim političkim kapacitetima i mogućnostima stranke koja pretenduje da bude važan činilac demokratskih procesa u Republici Srbiji", poručuju iz CP.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније