Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

Objavila M.L.B.

23. 07. 2019. 14:00 >> 13:58
1

RASTODER URUČIO

Mitroviću statua zahvalnosti

Predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore iz Njujorka Esad Rastoder uručio je statuu zahvalnosti direktoru Uprave za dijasporu Predragu Mitroviću.

Rastoder je danas posjetio Upravu za dijasporu i razgovarao sa Mitrovićem.

Na osnovu odluke Upravnog odbora Bošnjačkog saveza Crne Gore iz Njujorka, Rastoder je iskoristio priliku da uruči statuu zahvalnosti direktoru Mitroviću za zasluge koje su ostvarene na polju saradnje sa dijasporom - iseljenicima.

Statua zahvalnosti je najveće priznanje koje dodjeljuje Bošnjački savez Crne Gore iz Njujorka, i ovom prilikom dodijeljena je prvi put upravo direktoru Mitroviću.

Mitrović se zahvalio Rastoderu i članovima Bošnjačkog saveza Crne Gore iz Njujorka i naglasio da mu je izuzetna čast što je prvi dobitnik ove nagrade.

Kako je saopšteno iz Uprave da dijasporu, Rastoder je informisao Mitrovića o sprovedenim aktivnostima udruženja, kao i o projektima koji će biti sprovedeni u narednom periodu.

Takođe, Rastoder je iskazao posebno zadovoljstvo što je Uprava za dijasporu u kratkom periodu pokrenula veliki broj kvalitetnih projekata kao što su: online kurs crnogorskog jezika, web aplikacija o evidenciji iseljenika, izdavanje iseljeničkih knjižica i mnogi drugi projekti.

Mitrović je istakao da će Uprava za dijasporu, u okviru zakonskih mogućnosti, nastaviti da podržava kvalitetne projekte i u narednom periodu.

Mitrović je pozvao Bošnjački savez da participiraju na novom Javnom konkursu za sufinansiranje koji će biti raspisan sljedeće godine.
Esad Rastoder je inače i član novoizabranog Savjeta za saradnju sa dijasporom – iseljenicima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније