Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

12. 09. 2013. 13:47   >>  13:47 2

IZLOŽBA MALIŠANA

“Dječija mašta” u Lovćencu

U Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu, juče je održan kulturno-umjetnički program, pod nazivom “Dječija mašta”.

Program je obuhvatio izložbu radova najmlađih polaznika likovne radionice Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva “Princeza Ksenija”, dodjelu diploma polaznicima radionice i dodjelu knjiga učesnicima literarnog konkursa “Njegoš u 200 riječi”.

Organizator likovne radionice Mirjana Stevović je posjetioce ovog kulturnog događaja upoznala sa ciljevima, načinom rada i ostvarenim rezultatima radionice, a zatim je uručila diplome i poklone svim polaznicima.

Na izložbi su prikazani radovi selektirani po temama: Crnogorska narodna nošnja, Zetsko kolo, Ćemer i džamadan, Crnogorska kapa, Manastiri i crkve u Crnoj Gori, Gusle moga đeda, Suton, Maslačak i Moja ulica.

Profesor književnosti Aleksandra Vučinić je uručila knjige nagrađenim učesnicima sa teritorije Vojvodine  na literarnom konkursu “Njegoš u 200 riječi”. Nagrađeni su dobili knjigu “Mladi Njegoš” autora Vojislava P. Nikčevića, u izdanju Instituta za crnogorski jezik i književnost

Kako je bilo na izložbi i svečanosti uručivanja diploma i nagrada možete pogledati u fotogaleriji.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније