Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

Beta [ Objavio: O.Z. ]

22. 09. 2019. 19:12 >> 19:12

HONG KONG

Demonstranti gazili kinesku zastavu

Prodemokratski protesti u HongKongu danas su još jednom bili obilježeni nasiljem kada su demonstranti gazili kinesku zastavu, uništili jednu stanicu podzemne i zapalili požar preko jedne široke ulice.

Današnji protesti počeli su mirno, demonstranti su ušli u jedan tržni centar, i tamo izveli novu akciju sklapanja origami ždralova koje su kačili na konstrukciju.

Neki su stavili kinesku zastavu na pod i na smjenu trčali preko nje prije nego što su je išarali i bacili u oblilžnju rijeku ispred tržnog centra.

Policija je protiv demonstranata upotrijebila suzavac.

Prodemokratski protesti u Honkongu koji su sada ušli u četvrti mjesec često prerastu u nasilje i vandalizam kasnije tokom dana i tokom noći.

Antivladini demonstranti imaju više zahtjeva uključujući pune demokratske izbore u tom poluautonomnom kineskom gradu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније