Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavila: J.B.Č. ]

17. 10. 2019. 11:42   >>  11:40 1

CRNOGORCI IZ KULE

"Stazama predaka" do očuvanja identiteta

Udruženje Crnogoraca Opštine Kula realizovalo je edukativnu ekskurziju pod nazivom "Stazama predaka". To je jedna od akcija koje to udruženje sprovodi u cilju očuvanja Crnogorskog nacionalnog indetiteta, putem buđenja nacionalne svijesti za očuvanje izvornog indetiteta naših mladih naraštaja u Republici Srbiji – dijaspori, sapšteno je predsjednik Udruženja Slobodan Balandžić.

Ekskurzija je realizovana u periodu od 10. oktobra do 15. oktobra 2019. godine.

"Cilj ovog projekta koji je veoma važan za mlade članove udruženja zbog upoznavanja sa istorijom Crne Gore i njenim kulturnim vrijednostima", navodi se u saopštenju.

Učesnici ekskurzije su imali priliku da obiđu znamenita mjesta u Crnoj Gori poput Prijestonice Cetinja posjetili su i Nacinalne muzeje Crne Gore.

"U okviru ekskurzije polaznici su imali priliku da obiđu glavni grad Podgoricu, zatim Danilovgrad, Nikšić, Mojkovac, Kolašin, Plužine, Žabljak i Pljevlja, manastire Ostrog, Ždrebaonik, Piva i Morača, nacionalne parkove Lovćen, Piva, Biogradska gora, i Durmitora. Pivsko jezero, Biogradskog jezero, i Crno jezero", navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније