Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavila: J.B.Č. ]

04. 02. 2020. 14:39   >>  14:45 2

UPRAVA ZA DIJASPORU

Unaprijediti položaj CG zajednice u Srbiji

Potrebno je zajednički raditi na daljem unapređenju položaja crnogorske zajednice u Republici Srbiji, konstovali su direktor Uprave za dijasporu Predrag Mitrović i njegov pomoćnik Ivan Jovović na sastanku sa povjerenikom Matice crnogorske u Beogradu advokatom Radonjom Dubljevićem i inicijatorom osnivanja Crnogorskog nacionalnog vijeća u Srbiji advokatom Dragoljubom Gagom Markovićem.

Kako je saopšteno iz Uparave za dijasporu, oni su danas u Podgorici razgovarali o položaju crnogorske nacionalne zajednice u Republici Srbiji i konstatovali da je "potrebno zajednički raditi na daljem unapređenju položaja crnogorske zajednice u toj državi".

"Matična država Crna Gora će i dalje preduzimati aktivnosti na unapređenju institucionalnih veza sa svojom dijasporom, koristeći različite programe koji za cilji imaju jačanje nacionalnog i kulturnog identiteta crnogorske dijaspore u Srbiji", kazao je Mitrović.

On je istakao da Uprava za dijasporu, brojnim aktivnostima koje sprovodi, doprinosi očuvanju crnogorske tradicije i kulturne baštine kako u Srbiji tako i u drugim državama u kojima postoji crnogorska dijaspora.

"Uprava će biti pouzdan partner Matici crnogorskoj i drugim crnogorskim udruženjima u inicijativama i konkretnim akcijama koje će doprinijeti očuvanju crnogorskog identiteta", zaključio je Mitrović.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније