Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavila: M.L.B. ]

21. 05. 2020. 20:27 >> 20:35
9

ČESTITKA

Prije 14 godina ostvaren san generacija Crnogoraca

Svim građanima i građankama Crne Gore organizacija Crnogorski elektori Srbije čestitala je Dan nezavisnosti.

Obilježavajući 21. maj, kako navode, slavimo slobodu crnogorskog društva i države.

“U savremenoj istoriji Crne Gore nema datuma koji blista takvim sjajem i koji ima toliki značaj za sve one kojima je Crna Gora zanos i inspiracija. Toga dana demokratskim sredstvima ostvaren je san generacija Crnogoraca kojima je sloboda i borba za nezavisnost bila ljudski i politički ideal”, navode u saopštenju.

Građanima Srbije crnogorske nacionalnosti takođe upućuju čestitke, uz podsjećanje da je 21.maj i njihov praznik ustanovljen 2015. godine odlukom Nacionalnog savjeta crnogorske manjine u Srbiji i kao takav potvrđen od strane državnih organa Republike Srbije.

Crnogorski elektori Srbije pored 11 članova inicijativnog odbora, koji čine poznati i priznati članovi crnogorske zajednice u Srbiji, dobili su i podršku od 30 elektora, Crnogoraca, koji su učestvovali u izbornim procesima za prethodna dva saziva Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u republici Srbiji.

Iza svakog elektora stoji najmanje 50 potpisa Crnogoraca u Srbiji.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније