Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavio: I. P. ]

13. 06. 2020. 13:04   >>  13:19 3

PORUKA BRČVAKA

Dijaspora spremna da ulaže u Crnu Goru

Dijaspora je spremna da ulaže u Crnu Goru i doživljava je kao svoju majku, kazao je humanista Hajriz Brčvak, navodeći da se situacija u državi i odnos prema iseljenicima značajno popravljaju posljednjih godina.


On je u intervjuu agenciji Mina rekao da bi dijaspora još više ulagala odnosi moraju biti otvoreniji, sa više razgovora i komunikacije.

"Možda treba i više posvetiti pažnju tim ljudima i to treba da bude konstantno. Kao što mi iz dijaspore želimo da dođemo u Crnu Goru i smatramo je kao svog roditelja, majčinskim domom, tako i roditelj mora gledati svoju djecu. Možda bi država mogla još više da se okrene dijaspori, da ti ljudi dobiju još više sigurnosti, iako se to popravlja i ide u dobrom smjeru. Posljednjih godina je to napredovalo, ali može još bolje“, rekao je Brčvak.

Humanista i veliki donator istakao je da je svjestan da se to ne može promijeniti za godinu, navodeći da je to dug proces.

"Da bi se neke stvari popravile moramo svi da radimo, ali ide to u dobrom smjeru. Svakako da i naša matica, majka i domovina, treba više da povede računa o svakom svom građaninu. Kako je rekao naš premijer svaki građanin je bitan, nema Crna Gora nijednog građanina viška da bi mogla rizikovati da odustane od nje", kazao je Brčvak.

Govoreći o svojoj državi i šta prvo pomisli kada se kaže Crna Gora, Brčvak je kazao da je to riječ koja ga povezuje sa familijom, sa nečim što je direktno vezano za njega.

"Čim se pomene Crna Gora osjećam dio familije, sve ono što je uvijek uz mene. Crna Gora je sastavni dio mene koji nikada neću odvojiti, kao i svoje roditelje i svoju familiju. To je za mene samo tako. Za mene je Crna Gora porodica, neodvojivi dio mene, koji se mora voljeti, paziti, čuvati, kao prema svemu što volimo“, rekao je Brčvak.


Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније