Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavila: J.B.Č. ]

17. 06. 2020. 08:03 >> 08:00

CRNOGORSKI POKRET

Iseljenici dali značajan doprinos obnovi nezavisnosti

Crnogorski pokret podsjeća na doprinos koji su mnogi crnogorski iseljenici dali za obnovu nezavisnosti Crne Gore. Posebno ukazuju na doprinos udruženja "Cetinje" iz Mičigena i čestitaju im 22 godine rada.

Iz Crnogorskog pokreta podsjećaju da je inicijator osnivanja udruženja bio Mirsad Jahović, iseljenik iz Bara.

"Pored brojnih aktivnosti na okupljanju crnogorskih iseljenika u Americi, udruženje 'Cetinje', pod predsjedavanjem Jahovića, dalo je ogroman doprinos predreferenduskim aktivnostima i organizacijom i finansijskom potporom omogućilo mnogim iseljenicima da mogu glasati za suverenost svoje otadžbine na samom referendumu za obnovu državnosti Crne Gore 21. maja 2006", kazali su iz Crnogorskog pokreta.

Udruženje je, kako dodaju, sve vrijeme svog postojanja radilo na podsticanju patriotskih osjećanja crnogorskog iseljeništva, ostvarivalo plodnu saradnju sa mnogim udruženjima i organizacijama.

"Između ostalog sa Kulturnim centrom 'Rumija', asocijacijama koje je vodio Blažo Sredanović, Tomo Đonaj, Ljubo Dabović, Vojo Vuksanović i mnogim drugim", navodi se u saopštenju.

Ističu da ne mogu zaboraviti ni značajna finansijska sredstva koja je udruženje doniralo Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, na čemu su im, kako su kazali, neizmjerno zahvalni.

"Crnogorski pokret, kao patriotska crnogorska organizacija, osjeća dužnost da podsjeti sve da se ne zaboravi doprinos koji su mnogi naši iseljenici dali za obnovu nezavisnosti Crne Gore, posebno ne doprinos udruženja "Cetinje" iz Mičigena na njegov jubilej, 22. godine od osnivanja", navodi se u saopštenju.

Čestitaju im jubilej 22 godine postojanja.

"Uz želje da ga obilježite na dostojan način, onako kako zaslužuju sve protekle godine vašeg zajedničkog djelovanja na objedinjavanju crnogorskih iseljenika i na dobrobit vaše i naše otadžbine. Ubijeđeni da ćete i dalje svojim uspješnim radom dati doprinos zajednici u Americi, crnogorskoj državi, crnogorskim institucijama i pojedincima, želimo Vam još mnogo jubileja! Da je vječna Crna Gora!", kazali su iz Crnogorskog pokreta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније