Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

09. 08. 2020. 21:12 >> 21:23
10

RASTODER

Otkriti autore grafita ili prekid komunikacije sa institucijama

Predsjednik Bošnjačkog saveza iz Njujorka Esad Rastoder pozvao je nadležne organe države Crne Gore da odmah otkriju i kazne autore uvredljivih grafita u Beranama. U suprotnom, kako je kazao, pozvaće sve Bošnjake u dijaspori na prekid komunikacije sa crnogorskim institucijama.

Rastoder pita, dokle će država i njeni organi skrivati događaje u Beranama.

"Ovih dana smo svjedoci divljanja četnika koji neprestalno prijete, kako oni kažu Turcima, čudno je i to da na to ne reaguje jedna velika sila poput Turske", kazao je Rastoder.

Oni koji su iscrtali grafite u Beranama, smatra Rastoder, žele da dokažu da Bošnjaci-Muslimani nijesu kostutivni-autohtoni narod u Crnoj Gori, već da su, kako je kazao, ostaci osmanlijskog carstva.

"Mi dobro znamo ko smo i šta smo i ko je nad nama izvršio 11 genocida", kazao je Rastoder.

Bošnjački savez iz Njujoprka poziva državne organe da odmah otkriju počinioce, kazne ih, i o tome obavijeste javnost.

"Ukoliko to ne urade BSCG u NY, će pozvat sve Bošnjake u dijaspori na prekid svih komunikacija sa institucijama države Crne Gore, ukoliko ne pronađu i kazne počinioce", kazao je Rastoder.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније