Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

24. 01. 2014. 17:52 >> 20:37
7

POTPISAN MEMORANDUM

Dijaspora iz Njemačke ulagala bi u CG

Crnogorska dijaspora u Njemačkoj zainteresovana je za ulaganja u Crnoj Gori, kazao je predsjednik Savjeta za privredu u Savezu crnogorskih asocijacija Njemačke Nikola Šaban. Šaban i ministar ekonomije Vladimir Kavarić potpisali su danas Memorandum o razumijevanju između Vlade Crne Gore i Saveza Crnogorskih Asocijacija Njemačke o ekonomskoj saradnji i investicionim mogućnostima.

Šaban je ocijenio da je Memorandum primjer za čitav region. „Ovaj dokument otvara put da se ostvari san jednog iseljenika da se vrati u svoj rodni kraj“, kazao je Šaban.

Kavarić i Šaban su konstatovali da Crna Gora pruža velike mogućnosti sa stanovišta ulaganja, kao i to da će Memorandum biti dobra osnova za nastavak saradnje između Crne Gore i njene dijaspore u Njemačkoj.

Kavarić je kazao da sjever Crne Gore pruža brojne mogućnosti za ulaganje i podsjetio na projekat biznis zona koji u crnogorskim opštinama na sjeveru, ali i na jugu, pruža brojne poreske i administrativne olakšice.

„Mi smo spremni da čujemo šta su inicijative ljudi iz dijaspore i spremni smo da ono što je naš regulatorni okvir prilagodimo potrebama trenutka i isključivo u pravcu poboljšanja biznis ambijenta“, kazao je Kavarić predstavnicima dijaspore.

Memorandumom se definišu opšti uslovi saradnje između Vlade i SCANJ. Opšti cilj saradnje je podrška SCANJ-u i svim pripadnicima dijaspore u investicionim projektima u Crnoj Gori i pružanje neophodnih informacija potencijanim investitorima iz Njemačke, podrška u obezbjeđivanju potrebnih dokumenata i upoznavanje sa  pravnom regulativom u Crnoj Gori.

Podrškom SCANJ-u želi se dati puna podrška i priuštiti neophodna pomoć u procesu realizacije investicije, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovao je generalni konzul Crne Gore u Frankfurtu Željko Stamatović.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније