Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

29. 01. 2014. 12:12   >>  12:12 5

NOVI SAD

Osnovano Udruženje Crnogoraca Vojvodine

U Novom Sadu održana je osnivačka skupština Udruženja Crnogoraca Vojvodine koje će biti u sastavu Saveza udruženja Crnogoraca Srbije.

 

Pored donošenja osnivačkog akta i statuta novog udruženja izabrani su organi i tijela koji će rukovoditi udruženjem.

"Na poziv organizatora osnivačkoj skupštini prisustvovali su pored predstavnika MVPEI, crnogorske ambasade iz Beograda i delegacije Zajednice crnogoraca iz Makedonije, Zajednice Crnogoraca Hrvatske i Udruženja crnogoraca iz Kranja", navodi se u saopštenju Udruženja.

Na poziv predsjednika Udruženja Crnogoraca "Krstaš" iz Lovćenca delegacija Zajednice Crnogoraca iz Makedonije posjetila je Lovćenac i u prostorijama udruženja Krstaš razgovarali sa predsjednikom Krstaša Nenadom Stevovićem.

"Razgovor je protekao u prijateljskom tonu a zaključeno je da su ovakvi susreti vrlo značajni jer se preko direktne komunikacije izvorno prenose iskustva iz dosadašnjeg rada. Cilj posjete bio je i da se dogovore buduće zajedničke aktivnosti što su obadvije strane sa zadovoljstvom prihvatili", saopšteno je iz ZCGM.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније