Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

17. 02. 2014. 18:43 >> 18:44
9

CP IDE NA IZBORE

Glas za prava Crnogoraca u Srbiji

Podrška Crnogorskoj partiji, na vanrednim izborima u Srbiji, glas za ostvarivanje prava koja ustavom i zakonima pripadaju Crnogorcima u toj državi, saopšteno je iz CP.

Na Predsjedničkom kolegijumu Crnogorske partije, analizirane su aktivnosti uoči parlamentarnih izbora koji su zakazani za 16. mart ove godine.

Predsjednik partije Nenad Stevović je istakao da će predstojeći izbori pokazati bilansni trenutak u kome se nalaze nacionalno odgovorni pripadnici crnogorske zajednice u Srbiji.

On je rekao da je glas za Crnogorsku partiju glas za ostvarivanje prava koja ustavom i zakonima pripadaju Crnogorcima u Srbiji.

"To je i glas protiv šovinističko – paternalističkog odnosa zvaničnog Beograda prema crnogorskoj nacionalnoj zajednici koji traje skoro dva vijeka", kazao je Stevović.

Šef izbornog štaba Miloš Paović je naveo da se prikupljanje potpisa podrške listi Crnogorske partije odvija planiranom dinamikom.

"Crnogorska partija će svoju izbornu listu, sa podrškom 10.000 sudski ovjerenih potpisa podrške, predati do 28. februara, kada i ističe rok za aplikaciju na predstojećim parlamentarnim izborima", saopšteno je iz CP.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније