Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

08. 03. 2014. 18:40 >> 18:42

8.MART

Stevović: Unaprijediti položaj žena

U sklopu kampanje za parlamentarne izbore, prvi na izbornoj listi ''Crnogorska partija – Josip Broz'' Nenad Stevović prisustvovao je proslavi 8. marta, međunarodnog dana žena, u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu.

 

Stevović je, prisutnim damama, podijelio crvene ruže. Tom prilikom je istakao da je naše društvo sklono patrijahatu i prožeto tradicionalizmom i konzervatizmom, gdje na žalost preovladava kulturni obrazac po kojem žene nijesu ravnopravne sa muškarcima.

''Političke partije su u obavezi da stalno rade na poboljšanju položaja žena u društvu, i u tom smislu naša izborna lista će inicirati stvaranje mreže žena koje pripadaju različitim političkim strankama, a koje bi radile na unaprjeđivanju njihovog položaja, posebno u procesima odlučivanja'', rekao je Stevović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније