Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

31. 07. 2014. 19:55   >>  22:20 6

UVAŽENE SUGESTIJE

Konzulat ipak u Vrbasu?

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici donijela zaključak kojim se zadužuje Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija da sagleda mogućnost smještanja crnogorskog konzulata u Srbiji u Vrbasu, umjesto u Sremskim Karlovcima.

 

Vlada je ranije odlučila da konzulat bude otvoren u Karlovcima, što je izazvalo burnu reakciju crnogorske dijaspore u Srbiji, koja smatra da to predstavništvo treba da bude smješteno u opštinama gdje živi više naših ljudi.


Vlada je takođe donijela je odluku o otvaranju dva konzularna predstavništva u Poljskoj.

Konzulat Crne Gore  biće otvoren u Krakovu, a počasni konzul biće nadležan za Malopoljsko, Šlesko, Svetokrisko i Potkarpatjsko vojvodstvo.

Drugi konzulat naše države biće otvoren u Bidgošću, a počasni konzul biće nadležan za oblasti Kujavsko-Pomorje, Pomorje i Varminsko-Mazursko vojvodstvo.

Vlada je zadužila Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija da preduzme potrebne mjere za sprovođenje te odluke.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније