Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

07. 01. 2015. 08:33 >> 08:29
9

DIJASPORA

Lovćenac: Crnogorci nalagali badnjake

U Lovćencu je, dvanaesti put, održana centralna manifestacija nalaganja badnjaka za crnogorsku dijasporu, uz prisustvo više stotina Crnogoraca i prijatelja Crne Gore iz Vojvodine, Srbije i regiona.

Praznična atmosfera u prijestonici crnogorske dijaspore je počela u ranim jutarnjim časovima, a Badnji dan je protekao u dostojanstvenoj atmosferi i dobrom raspoloženju kako i priliči obilježavanju dana uoči najvećeg hrišćanskog praznika.

Tradicionalno, u parku „Cetinje“, badnjak su donijeli predstavnici Bajica iz bratstava Martinovića i Borilovića. Nakon toga, badnjak su naložili i predstavnici Katunske, Riječke, Crmničke i Lješanske nahije, saopšteno je iz udruženja "Krstaš".

Pročitana je Božićna poslanica Mitropolita Crnogorske pravoslavne crkve Mihaila, badnjake je blagoslovio sveštenik Goran Savić, a u kulturno-umjetničkom programu nastupili su Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo „Princeza Ksenija“ iz Lovćenca i narodni guslar Žarko Martinović.

Nebo iznad Lovćenca je ukrasio vatromet, najmlađi su dobili poklone, a posjetiocima je služeno kuvano vino, čaj i priganice.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније