Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

04. 02. 2015. 18:27 >> 18:22

USAGLAŠENIM DJELOVANJEM

Stvoriti zajednički potencijal CG i iseljenika

Saradnju sa iseljenicima važno je zasnivati na usaglašenom djelovanju, kako bi se postupno podstakao i stvorio zajednički ljudski i intelektualni potencijal matice i iseljenika iz Crne Gore, ocijenio je direktor Uprave za dijasporu, Predrag Mitrović.

On je danas, tokom razgovora sa predsjednikom Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodragom Vukovićem, ukazao na važnost kvalitetne komunikacije u cilju sinhronizacije djelovanja, u pravcu rješavanja prepreka sa kojima se susreću iseljenici iz Crne Gore.

„Mitrović je upoznao Vukovića sa iskustvima i oblicima saradnje Uprave za dijasporu sa iseljeničkim udruženjima inostranstvu, u okviru kojih bi se saradnja sa Odborom mogla intezivirati i unaprijediti“, kaže se u saopštenju parlamenta.

Vuković je istakao važnost koji Uprava za dijasporu ima kada je u pitanju evidencija, povezivanje i sveobuhvatna saradnja sa iseljenicima iz Crne Gore u inostanstvu i u tom smislu, kako se navodi, naglasio značaj zajedničkog djelovanja u domenu nadležnosti Odbora i Uprave.

Šef Odsjeka za praćenje, istraživanje, informativne i izdavačke poslove u Upravi za dijasporu, Zoran Đukanović, predstavio je značajan projekat u okviru kojeg će se, kako je saopšteno, pomoću posebno izrađenog upitnika, izvršiti popis organizacija, koje su osnovali iseljenici iz Crne Gore.

„Time će biti stvorena adekvatna baza, koja će pružiti realan presjek stanja kada su u pitanju naša udruženja u inostranstvu“, pojašnjava se u saopštenju.

Tokom sastanka je naglašena važnost održavanja redovnih kontakata između Odbora i Uprave, u cilju što kvalitetnijeg zajedničkog djelovanja ka rješavanju problema sa kojima se susreću iseljenici iz Crne Gore širom regiona, Evrope i svijeta.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније