Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

14. 02. 2015. 14:10 >> 14:11
8

SAVJETODAVNO VIJEĆE

Đurđević predstavnica kosovskih Crnogoraca

Predsjednice Kosova Atifete Jahjaga imenovala je članicu Udruženja Crnogoraca Kosova Biserku Đurđević za predstavnika kosovskih Crnogoraca u Savjetodavnom vijeću za zajednice.

Predstavnik kosovskih Crnogoraca u ovom vijeću je i Radoman Doderivić iz Udruženja Crnogoraca Kosova "Matica".

Savjetodavno vijeće za zajednice (SVZ) je ustanovljeno pod pokroviteljstvom predsjednice Kosova.

Podsjećamo da je na zahtjev Udruženja Crnogoraca Kosova, tadašnji Predsjednik Kosova Fatmir Sejdiu, 21.12.2008. dekretom uvrstio crnogorsku zajednicu u SVZ i tada inagurisao za predstavnika naše zajednice Manojla Vujičića.

"Kasnije su kosovski Crnogorci na zahtjev Udruženja Crnogoraca Kosova dodatno uvršteni i u Zakon o zaštiti i promovisanju prava zajednica i njihovih oripadnika. Naši zahtjevi i misija biće u cjelosti ostvareni onog momenta kada crnogorska zajednica bude vraćena u Ustav Kosova i adekvatno zastupljena u skupštini Kosova", navodi se u saopštenju Udruženja Crnogoraca Kosova.

Predstavnici kosovskih Crnogoraca u SVZ bili su i Slobodan Vujičić, Snežana Karadžić i Svetlana Kapetanović.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније