Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

25. 08. 2015. 19:28 >> 19:20

STANKOVIĆ OCIJENIO

Osnažiti proaktivno djelovanje tužilaca

Osnaživanje proaktivnog djelovanja državnih tužilaca na otkrivanju i gonjenju učinilaca krivičnih djela jedan je od važnih zadataka, ocijenio je vrhovni državni tužilac Ivica Stanković.

Stanković je razgovarao sa mađarskim ambasadorom u Crnoj Gori, Kristijanom Pošom, a tema razgovora bili su konkretni zadaci predviđeni Akcionim planovima za poglavlja 23 i 24, kao i rezultati koje je Državno tužilaštvo ostvarilo u prethodnom periodu.

"Vrhovni državni tužilac upoznao je sagovornika da jedan od važnih zadataka predstavlja i osnaživanje proaktivnog djelovanja državnih tužilaca na otkrivanju i gonjenju učinilaca krivičnih djela. Stanković je napomenuo da upravo na postizanju većeg stepena samoinicijativnosti svakodnevno insistira, što će raditi i ubuduće, jer je u tom dijelu pomak vidan, ali ne i dovoljan", saopšteno je iz Tužilaštva.

Poša je, kako se navodi, pohvalio rezultate ostvarene na polju vladavine prava.

On je, kako se dodaje, istakao da je primjetno da se, osim na strukturalnim reformama i formiranju novih institucija, velika pažnja poklanja i primjeni novih zakonskih propisa u praksi.

"Mađarski ambasador istovremeno je ukazao na potrebu da se unaprijedi saradnja između Tužilaštava Crne Gore i Mađarske i iskazao spremnost da pruži svu neophodnu pomoć u ostvarivanju te namjere", kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније