Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 08. 2015. 08:09 >> 08:48

PRIGOVORI PACIJENATA

Najviše žalbi na čekanje i neljubaznost

Zaštitnici prava pacijenata u prvih šest mjeseci ove godine primili su 737 prigovora, što je 94,9 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Najviše žalbi odnosilo se na Klinički centar Crne Gore, Opštu bolnicu Bar i Dom zdravlja Podgorica, pišu Dnevne novine.

Prigovora su se najvećim dijelom odnosili na dužinu čekanja na zdravstvene usluge, postupke zdravstvenih radnika ili saradnika, organizaciju rada zdravstvenih službi i kvalitet zdravstvenih usluga.

Najveći broj prigovora odnosio se na Klinički centar Crne Gore, 390 ili 52,9 odsto od ukupnog broja prigovora.

"Slijede Dom zdravlja Podgorica sa 209 ili 28,35 odsto prigovora i Opšta Bolnica Bar sa 35 ili 4,74 odsto prigovora. Te ustanove pružaju i najveći broj usluga na godišnjem nivou i proporcionalno navedenom imamo i najveći broj prigovora u istima", kazali su iz Ministarstva zdravlja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније