Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 04. 2013. 17:20 >> 17:20

NENADLEŽNI

Ministarstvo ne zna za registraciju CKC

Ministarstvo za ljudska i manjinskih prava nije upoznato sa inicijativom za osnivanje Crnogorske katoličke crkve, niti je u njegovoj nadležnosti registracija vjerskih zajednica, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

 

Prema navodima lista Dan, MUP je donijelo rješenje kojim je u martu registrovalo Crnogorsku katoličku crkvu, a u uvjerenju se navodi da je “vjerska zajednica Crnogorska katolička crkva prijavila svoje postojanje ovoj područnoj jedinici 26. marta, sa sjedištem u Baru, Sutomore – Obala bb”.

"Ministarstvo za ljudska i manjinskih prava obavještava javnost da sa inicijativom za osnivanje Crnogorske katoličke crkve nije upoznato, niti je u nadležnosti ovog ministarstva registracija vjerskih zajednica", kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su podsjetili da su Crna Gora i Sveta Stolica zaključili Temeljni ugovor 2011. godine, kojim se međusobno regulišu prava i obaveze između Katoličke crkve (Barske Nadbiskupije i Kotorske Biskupije) i države, odnosno Vlade Crne Gore.

“Od zaključivanja konkordata odredbe ovog ugovora su poštovane na zadovoljstvo obiju strana”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se VD direktora Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama Ivan Jovović, koji se spomeninje u novinskom članku, u potpunosti distancira od te organizacije i njenih inicijatora.

 

(MINA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније