Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 04. 2013. 17:29   >>  17:28

DECENIJSKI PROBLEM

Pljevlja: Voda ispravna nakon 3 mjeseca

Voda sa sva tri gradska vodovoda u Pljevljima, Pliješ, Jugoštica i Breznica, nakon tri mjeseca zagađenosti, konačno je upotrebljiva za piće, saopšteno je iz područne jedinice Zdravstveno-sanitarne inspekcije.

Podsjetimo da je voda od 4. februara bila higijenski neispravna i mogla se koristiti samo za takozvane tehničke potrebe. Kao razlog, navedena je povećana mutnoća, što je samo jedan od brojnih problema sa kojim se potrošači u Pljevljima suočavaju nekoliko puta godišnje.

Ostali problemi odnose se na dotrajalu vodovodnu mrežu u gradu i velike gubitke prilikom transporta vode, koji ponekad dostižu i 60 odsto. Uz to, postrojenje na brdu Pliješ projektovano je za preradu izvorske, a ne jezerske vode koja dotiče iz akumulacije u Otilovićima. Stoga su zamućenja, pri svakoj obilnijoj kiši ili topljenju većih količina snijega, skoro neminovna, a najveću štetu, po pravilu, trpe građani.

Za trajnije rješenje već decenijskog problema, potreban je veliki novac, preko 20 miliona eura, koga u Javnom preduzeću „Vodovod“, nemaju. Nema ga ni lokalna uprava, pa je skoro izvjesno da će se Pljevljaci i u narednom periodu čistom vodom za piće češće snabdjevati sa česme u parku Vodice nego iz slavina u svojim domovima.  

 

  Saša Bezarević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније