Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 08. 2015. 19:32 >> 19:21
1

ŽABLJAK

Italijani položili cvijeće žrtvama fašista

Italijanski istoričar Erik Gobeti, koji petnaest godina proučava jugoslovenski antifašistički pokret i ulogu italijanskih partizana i divizije "Garibaldi" u tom pokretu, danas je sa saradnicima posjetio Žabljak i položio cvijeće na spomenik palih boraca i žrtava fašističkog terora u tom kraju.

Gosti iz Italije položili su cvijeće na spomenik palih boraca i žrtava fašističkog terora u Žabljaku i sa predsjednikom Udruženja antifašista Žabljaka, Dragomirom Vojinovićem i predsjednicom žena Crne Gore Ankom Žugić razgovarali i interesovali se za istorijske činjenice iz antifašističke borbe durmitorskog kraja.

Gobeti je kazao da italijanska delegacija koja ide stazama divizije "Garibaldi" želi da sazna što više o ulozi italijanskih partizana u antifašističkoj borbi Jugoslavije jer se na žalost i u samoj Italiji vrlo malo zna o Garibaldiju dok u Pljevljima postoji spomen obilježje toj diviziji koje su gosti iz Italije takođe posjetili i položili cvijeće.

Oni su obišli i položili cvijeće na hotel Durmitor, nekadašnju partizansku bolnicu i oduševljeni arhitekturom tog starog zdanja izrazili nadu da će objekat biti sačuvan kao istorijski spomenik.

Senka Popović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније