Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 09. 2015. 14:24 >> 14:14
4

KVIR MONTENEGRO

Finalne pripreme za Povorku ponosa

Pripreme treće Povorke Ponosa LGBTIQ osoba "Montenegro Prajd" ulaze u finalnu fazu, a do kraja sedmice biće određena tema i predlozi za maršutu tog događaja, saopšteno je iz nevladine organizacije Kvir Montenegro.

Koordinatorka Organizacionog odbora Montenegro Prajda, Ana Dedivanović, kazala je da je na sinoćnjem sastanku tog tijela odlučeno da se do kraja ove sedmice definišu zahtjevi prema Vladi Crne Gore i kreira koncept prve Nedjelje ponosa LGBT osoba koja, će biti održana neposredno prije Montenegro Prajda

Ona je navela da u radu Organizacionog odbora trećeg Montenegro Prajda, koji je zakazan za 18. oktobar u Podgoric  ,direktno ili indirektno učestvuje 40 lezbejki, gejeva, biseksualnih, trans i kvir osoba iz Crne Gore.

„Zadatak ovogodišnjeg Organizacionog odbora Montenegro Prajda je da ode korak dalje u odnosu na prethodne dvije Povorke, u organizacionom i konceptualnom smislu same Povorke, te ima zadatak da treći Montenegro Prajd bude masovniji, snažniji, zabavniji i da okupi sve nas koji smo ne samo L,G,B ili T osobe i naše prijatelje, već i sve one koji smatraju da kroz Prajd mogu da se založe za svoja prava koja su im ugrožena“, kazala je Dedivanović u saopštenju.

Kako je podsjetila, pripreme trećeg Montenegro prajda su započele već nekoliko dana nakon drugog, u novembru prošle godine.

„Poslije sastanka dijela članica i članova Organizacionog odbora sa eminentnim akademskim stručnjacima sa više evropskih Univerziteta, tokom kojeg je razgovarano o samom konceptu Povorke i ostvarenom napretku koji je uslijedio kao rezultat prva dva Montenegro prajda, inicijalni Organizacioni odbor je donio odluku da treći Montenegro prajd bude koncipiran na osnovu rezultata konsultacija sa velikim brojem pripadnika i pripadnica LGBTIQ zajednice u Crnoj Gori, nakon čega je uslijedio proces konsultacija“, navela je Dedivanović.

Ona je ukazala da je dio već urađene pripreme trećeg prajda obuhvatio i seminar za nosioce tužilačke funkcije iz više gradova Crne Gore, koji je Kvir Montenegro realizovao uz podršku Britanske ambasade Podgorica, a u saradnji sa najvećom LGBTIQ organizacijom „Stonewall“ iz Velike Britanije.

„Organizacioni odbor Montenegro Prajda će se sa novim informacijama u vezi sa Povorkom i Nedjeljom ponosa obratiti javnosti krajem ove sedmice“, najavila je Dedivanović.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније