Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 04. 2013. 08:29   >>  08:31 3

RESTRIKCIJE

Gasi se 9 studijskih programa

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore podržao je juče prijedlog Senata Univerziteta, pa će predložiti Vladi da se, u narednoj studijskoj godini, ne upisuju brucoši na Pravni fakultet, odjeljenje u Bijelom Polju i na studijskim programima Psihologija, Njemački jezik i Italijanski jezik na Filozofskom fakultetu.

Takođe, kako je saopštio predsjednik UO Duško Bjelica, to tijelo će predložiti Vladi da se ne vrši upis studenata u prvu godinu Farmacije, Stomatologije, kao i na isturenim odjeljenjima Učiteljskog i Fakulteta za engleski jezik Filozofskog fakulteta u Beranama i na Mašinskom fakultetu u Pljevljima.

Bjelica je kazao kako je razloga za takvu odluku bilo više - pad intesovanja, visoki troškovi, skromni uslovi za rad…

Na prvoj godini osnovnih studija, svih studijskih programa, ako ostane prijedlog UO UCG, biće mjesta za 1719 studenata na budžetu, 2457 na samofinansiranju i 250 mjesta za strane državljane.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније