Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 09. 2015. 08:52 >> 08:41
3

MINISTARSTVO URUČUJE

Besplatni bukvari na albanskom jeziku

Ministartsvo prosvjete uručiće 288 bukvara za đake iz šest škola u Crnoj Gori, koji nastavu pohađaju na albanskom jeziku u cilju unapređena kvaliteta nastave.

Iz Ministarstva je saopšteno da će danas u Osnovnoj školi Mahmut Lekić u Tuzima bukvari biti podijeljeni učenicima drugog razreda sa teritorije opštine Podgorica koji nastavu pohađaju na albanskom jeziku.

Bukvare će uručiti generalni direktor Direktorata za obrazovanje pripadnika manjinskih naroda i drugih nacionalnih zajednica u Ministarstvu prosvjete, Marash Dukaj.

Navodi se da će u četvrtak u OŠ Maršal Tito, bukvari biti podijeljeni đacima iz opštine Ulcinj, kao i u OŠ Bedri Elezaga u Vladimiru za đake te škole, kao i za učenike OŠ Đerđ Kastrioti.

"U petak u OŠ „Hajro Šahmanović“ u Plavu osim za đake te škole bukvari će biti podijeljeni i učenicima drugog razreda OŠ „Džafer Nikočević“ iz Gusinja kao i OŠ „Daciće“ iz Rožaja", kaže se u saopštenju.

Kako su objasnili bukvare za đake koji u Crnoj Gori nastavu pohađaju na albanskom jeziku donirao je gradonačelnik Tirane, Erion Veliaj, kao rezultat dobre saradnje Ministarstva prosvjete i grada Tirane.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније