Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 09. 2015. 13:15 >> 19:34
2

SLUČAJ "KOŠLJUN"

Negirali krivicu, presuda 11. septembra

Završeno je suđenje u slučaju "Košljun", a presuda će biti izrečena 11. septembra. U završnoj riječi advokati odbrane i osumnjičeni Lazar Rađenović, Aleksandar Tičić i Jelica Petričević negirali su krivicu i ponovili da nemaju ništa sa djelima koja im se stavljaju na teret.

Optuženi biznismen iz Budve Vido Rađenović ponovio je da prihvata krivicu i poručio da očekuje da će mu to biti olakšavajuća okolnost prilikom izricanja presude. 

"U završnoj riječi istakli smo da od prvog momenta ne znamo radnju koju je naš branjenik uradio, i apsolutno smo sigurni i ubijeđeni u njegovu nevinost i u to da će sud donijeti pravičnu i jedinu moguću oslobađajuću presudu", saopštio je nakon suđenja Dragoljub Đukanović, advokat Aleksandra Tičića.

Lazar Aković, advokat Vida Rađenovića očekuje da sud uzme u obzir priznanje krivice njegovog klijenta.

"On je danas na glavnom pretresu priznao izvršenje predmetnog krivičnpg djela. Kao braniocu nije mi ostalo ništa drugo već da zamolim sud da uzme u obzir brojne olakšavajuće okolnosti koje stoje na njegovoj strani, i da mu izrekne što je moguće blažu kaznu", kazao je Aković.

Podsjetimo juče je u završnoj riječi tužilac Lidija Vukčević saopštila da dokazi koji su prikupljeni nedvosmisleno pokazuju da su 2007. u Budvi i Podgorici, Rađenović i Tičić, uz pomoć Petričević i Vida Rađenovića omogućili da u postupku javne prodaje preko 27 hiljada kvadratnih metara opštinskog zemljišta, kupi privatno preduzeće SP Luna, a onda toj firmi za kupovinu obezbijedili novac iz kredita banke.

Zemljište je prodato Rađenoviću po cijeni od milion i 400 hiljada eura. Isto zemljište je prodato arapskom investitoru za 11 miliona eura. Sve je to, kako je navela Vukčević naizgled legalno, da ne postoji i druga strana priče.

Za zainteresovanost Arapa znali su, kako je navedeno u obrazloženju optužnice, Tičić i Rađenović i upravo je to razlog zašto su Vidu Rađenoviću naložili da zemljište po cijeni od 52 eura po metru i kupi. Kako je navela Vukčević tačnost tih navoda potvrđena je kako dokumentacijom SO Budva, tako i svjedočenjima, ali i snimcima razgovora i poruka, te i priznanjem Vida Rađenovića.

Osim toga, u Rađenovićevoj kući je tokom pretresa pronađen i pištolj sa pet metaka za koje nije imao dozvolu, pa se u optužnici stavlja na teret i krivično djelo neovlašćeno držanje oružja.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније