Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 09. 2015. 16:23 >> 16:13

PREDSTAVNICI NPCG

Upoznaće se s radom Sečoveljske solane

Delegacija Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG) posjetiće sjutra Sečoveljsku solanu u Sloveniji, kako bi se upoznali s dobrom praksom upravljanja, zaštite i promocije solane kao zaštićenog područja prirode.

„Park prirode Sečoveljska solana predstavlja jedan od najboljih primjera regionalnih aktivnih solana čija iskustva u radu, načinu upravljanja i promociji mogu biti od velike koristi za NPCG u cilju realizacije aktivnosti na prostoru Ulcinjske solane“, saopšteno je iz Parkova.

Predstavnici NPCG sastaće se s direktorom slovenačke solane i predsjedavajućim Svjetske komisije za zaštićena područja, Andrejom Sovincem, a očekuje ih i obilazak terena.

Solana u Sečovlju je najsjevernija aktivna solana na sjevernom Mediteranu. Smještena  je  u jugozapadnom dijelu Slovenije, na granici između Slovenije i Hrvatske, na području oko 6,5 kilometara kvadratnih. U toj Solani, so se proizvodi na tradicionalan način u cjelokupnom procesu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније